Godišnjica smrti Dejana Anastasijevića 1Dejan Anastasijević Foto: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je da je danas godišnjica smrti novinara Dejana Anastasijevića. Antanasijeviće je rođen 1961, a preminuo je prošle godine. Bio je dugogodišnji novinar nedeljnika Vreme, urednik Bi-Bi-Sija (BBC) na srpskom jeziku, saradnik B92, dopisnik američkog magazina Tajm (TIME) i drugih znamenitih medijskih kuća.

„Njegov talenat, znanje i novinarski rad bili su za poštovanje i divljenje. Pravi uvid u događaje na eks-jugoslovenskim prostorima nemoguć je bez Dejanovih tekstova i priloga. Ostaće upamćen po svom hrabrom i temeljnom izveštavanju sa ratnih terena i istraživanju ratnih zločina i kriminala“, navodi se u saopštenju NUNS.

Kako se podseća, istrajnost u profesionalnom obavljanju novinarskog posla, Anastasijević je umalo platio životom kada je u aprilu 2007. godine pokušan atentat na njega, a NUNS dodaje i da taj zločin nikada nije istražen i da se slučaj i dalje nalazi u predistražnoj fazi. Udruženje je podsetilo i da nagrada NUNS za istraživačko novinarstvo od ove godine nosi ime Dejana Anastasijevića.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.