NUNS: Ubistvo Milana Pantića ne sme da bude zaboravljeno 1NUNS Foto: Logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da i na ovu godišnjicu ubistva novinara Milana Pantića „opominje predstavnike vlasti, ali i podseća javnost, da ovaj zločin ne sme da bude zaboravljen i nerasvetljen“.

NUNS navodi da je „veliki broj nerazjašnjenih ubistava i napada na novinare i medijske radnike“, kao i da „Srbija ima već predugu istoriju nasilja nad novinarima i novinarkama, te svako gušenje i zataškavanje ovakvih slučajeva ne sme da bude dozvoljeno“.

U saopštenju se navodi da je „Komisija za istraživanje ubistava novinara nadležnom javnom tužilaštvu u Jagodini dostavila veliki broj informacija koje upućuju na dokaze u slučaju“, ali da se postupak još nalazi u predistražnoj fazi.

„Podsećamo i na druge nerešene slučajeve napada na novinare. Slučaj ubistva Slavka Ćuruvije je ponovo pred provstepenim sudom, slučaj novinarke Dade Vujasinović je i dalje u predistražnoj fazi, a slučaj pokušaja ubistva novinara Dejana Anastasijevića i dalje ostaje nerasvetljen“, navodi se u saopštenju.

Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ubijen je u ranim jutranjim satima 11. juna 2001. godine udarcem tupim predmetom po glavi u ulazu zgrade u kojoj je živeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari