Golubović (JUKOM): Možemo očekivati kritike EU

Novi Intervju na mreži lista Danas - predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM)

Ostavite komentar


  1. Gospodjo, ton Vaseg pisanja ne odgovara stanju stvari. Ne moramo mi svi biti oprezni sa izjavama, vec oni koji su cinili i donosili protivustavne odluke. Ustavni Sud nece doneti nista po ovom pitanju, jer je tako sastavljen. Onda ostaje da nam EU to kaze i nalozi mere protiv takvih postupaka. Samo tako moze poceti primena prava u ovoj i svakoj drugoj zemlji koja ga krsi.

    1. DRakce treba objaviti nagradu u vidu Fiata 500 onome ko je video Ustavni sud i sudije i Zagorku Dolovac posto su svi negde na odmoru

  2. U kojoj drzavi vi zivite Katarina?, Sud, ustavni sud, javni tuzilac..Da li to postoji u Srbiji?Ili samo polif
    graf?

  3. Pa u u zemljama Evropske unije na ovaj ili onaj način mnoge slobode i prava su ograničeni. Valjda je potpuno jasno da sila (u ovom slučaju smrtonosni virus) zakon menja. Pa i agresija 1999-te je bilo suprotno međunarodnom pravu

    1. Budimire, Budimire, dirljiva je vasa ceznja za jednostavnoscu, verovatno imate uzrecicu ‘that’s it’, i to je to, pa uzivate u lakom zadatku koji ste prvi resilli

  4. Gospodjo Golubovic kada je se to Ustavni sud u Srbiji oglasavao po bilo kom pitanju krsenja Ustava i ljudskih prava?Pa oni su sve samo nisu Ustavni sud vec fikusi pod ingirencijom AV.

  5. Zanima me da li je ugrožen psihički i telesni integritet ako nemam pravo da kao stara osoba ( vitalna ) promenim mesto boravka. Iz Beograda u selo. Osećam da gubim fizičku snagu, motoriku organizma, psihičku stabilnost… O ovome niko ne razmišlja: da u starijoj populaciji postoje još uvek radno sposobni zravi građani.

  6. Nije valjda da će neko očekivati da će Ustavni sud reći da je državni udar neustavan. Pa ustavni sud se nije izjasni ni za Savamalu gde je očito ugraožavanje države. Skupština zaseda da verifikuje zakone oko ove kampanje bolesti. a nije mogla da zaseda pod znatno manjim opasnostima početkom marta. sada još manje može jer niko nije ukinuo meru da je zabranjeno okupljanje više od 50 ljudi. To se nije desilo u istoriji da je neka komisija proglasila uslove koji osporavaju rad Narodne Skupštine, a to se zove državni udar koji su izvšile tri osobe.

  7. I ova je u vucicevom dzepu. Ima li bre neko u Srbiji da je na nekoj funkciji, a da nije korumpiran i da se nije prodao?!!! Sto kazeu deca “mir, mir, mir, niko nije kriv“. A narocito AV, izgleda, koji je uzurpirao sve sto se moglo uzurpirati. Bitno da je sve u skladu sa Ustavom, jer se nije oglasio Ustavni sud?! Svi vi zajedno ste aktivni subjekti i nosioci ovog ociglednog fasizma, koji je pre nekoliko godina tiho uveden u Srbiji, korak po korak, zato vecina nije ni primetila. Ali, sada je potpuno ogoljen i vise se ne kriju poluge i delovanje ove fasisticke diktature. A sve se kao kriju iza korone.

  8. rekao bih da o Ustavnom sudu [našem] imate mnogo bolje mišljenje nego ja, ovo sto pise u podnaslovu je kao kad bismo rekli (u zabačenom selu, gde nema lekara kilometrima unaokolo) da nije umro neko je očito umro, a, ne, nema ništa od smrti dok mrtvozornik to ne potpiše: stanovništvo ume itekako da primeti kad je neko ispustio dušu, sve drugo su formalnost

  9. Kakav Ustavni Sud, kada u tom sudu sede sudije kojima su „zapušena usta“, setite se samo Tamaša Korheca koji je sve dok nije bio izabran za sudiju Ustavnog Suda bio žestoki opozicionar, čim je izabran nikada se više nije čuo.

  10. Tačno je da odluku o tome da li je nešto protivustavno ili ne, donosi Ustavni sud. Međutim, naš problem je u tome što se sudije Ustavnog suda Srbije ponašaju kao botovi vladajuće stranke, a ne kao ljudi od integriteta i struke. Da “sudije“ imaju i malo časti i poštenja podneli bi ostavke, i radili nešta drugo. Ovo se odnosi na njihov kompletan rad od 2012 godine pa do danas.

  11. Kad ce Skupstina da donese zakon o stranim agenturama? Ljudsko pravo je svakog gradjanina da zna ko su strani placenici koji za pare rade za strane interese i njihovu propagandu. Svaka vojna sila kad okupira neki teritorij ima neku pricu za domoroce o nekakvoj pravicnosti koju ce oni da uspostave jer lokalci to ne znaju je’l tako ne znaju, korumpirani su i tako to…

  12. Necemo kritike EU. Srbija mora biti prva na Balkanu, a nikada u EU. Za srbsku identitetu – za Balkan.

  13. Kadija te tuži, sudi a sad još treba i da kaže za sebe da je postupao protiv Ustava. Da sam sebe inkriminiše. Da ga EU ne podržava zbog KiM, ne bi se ovako ponašao. Sramota ga ne brine ali bi mu bilo blam da ga prozivaju političari iz EU.

  14. Gospođo Golubović da li znate koliko postoji inicijativa upućenih Ustavnom sudu a da se on do dana današnjeg nije oglasio ili ako se oglasio potvrdio je odluke države? Sudu su se obraćali i oštećeni penzioneri ali odluka nije donesena i sud i dalje ćuti. Mnogi su se zato uputili put Strazbura po pravdu. Verujem da će i ovoga puta odluka biti protiv građana Srbije i pravdu će tražiti pred Sudom u Strazburu.

  15. To znači da ako Ustavni sud kaže da je zemlja ravna ploča onda će zemlja takva i da postane.

  16. ako je tacno ono sto cujem od hodocasnika, trgovaca i turista, u Srbiji je ustavni sud pocasna sinekura, tacnije pocasna, prilicno velika apanaza za potpunu suzdrzanost, a nacuo sam da imaju i svoju limuzinu, iako se izuzetno retko sastaju

  17. Čemu taj podanički mentalitet prema EU? Štaje Brisel, neki novi Imformbiro, pa moramo da se pravdamo za sve i svašta? Pravo na život je osnovno pravo, a sve ostalo što je posledica pandemije proističe iz toga. Kome se to ne dopada, neka izadje u maticu epidemije i neka se naguta virusa do mile volje.

  18. ako vas i Jukom uci pokornosti i uctivosti, da se strpite dok Ustavni sud ne kaze svoje, onda cete se nacekati, inace, ustavi su pisani i prepisivani tako da ih motivisani i razmerno pismen laik moze razumeti, razocarani smo obojica nastupom predstavnice Komiteta, Komitet je nekad bio neko i nesto

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.