Grad Niš mesec dana pred izbore doneo odluku o besplatnom javnom prevozu za penzionere starije od 70 godina 1Foto: Direkcija za javni prevoz grada Niša

Gradsko veće Niša usvojilo je danas odluku da penzioneri stariji od 70 godina od 1. decembra neće plaćati gradski javni prevoz.

Odluka je doneta nepunih mesec dana pred vanredne parlamentarne izbore 17. decembra.

Do sada su pravo na besplatan javni prevoz na teritoriji grada imali penzioneri stariji od 75 godina, a takva odluka je doneta mesec dana pred prošlogodišnje vanredne parlamentarne i predsedničke izbore.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je i članica Predsedništva SNS, kazala je da je do sada pravo na besplatan prevoz imalo oko 28.000 penzionera, a da će aktuelnim spuštanjem starosne granice tu povlasticu imati još njih 10.000.

Grad Niš mesec dana pred izbore doneo odluku o besplatnom javnom prevozu za penzionere starije od 70 godina 2
Dragana Sotirovski: Foto V. Torović

„Kako budemo finansijski ojačavali, a s obzirom na to da Grad sada može finansijski da izdrži tu mogućnost, verovatno ćemo u prvoj polovini sledeće godine dati to pravo i penzionerima koji su stariji od 65 godina, kao što su to uradili i drugi gradovi u Srbiji“, rekla je Sotirovski.‚

Polovinom sledeće godine bi, inače, trebalo da budu održani redovni lokalni izbori.

U Nišu po poslednjem popisu ima oko 58.000 penzionera.

Prema dosadašnjim procenama, oni u značajnoj meri glasaju za Aleksandra Vučiča i SNS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari