U skladu sa nastojanjem da svi zainteresovani roditelji smeste svoju decu u vrtiće, predstavnici Grada Požarevca su u zgradi Načelstva potpisali ugovor o saradnji sa PU „Ljubica Vrebalov“ i akreditovanim privatnim vrtićem „Sova“ čime je omogućeno da još 50 mališana bude upisano u obdanište.

Grad je obezbedio sredstva za subvencionisanje privatnih vrtića. Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simović je rekao da je ovo treća po redu privatna predškolska ustanova koja je potpisala ugovor o saradnji i kaže da se na taj način smanjuje broj dece koji je ostao „ispod crte“ prilikom upisa u vrtiće a podstiče se i povećanje broja zaposlenih na teritoriji Požarevca.

– Grad je dosad potpisao ugovor sa dve privatne predškolske ustanove, a potpisivanjem ovog trećeg, stvoreni su uslovi da više ne bude dece na listi čekanja, rekao je Simović. Potpisivanju ovog ugovora su prisustvovali i Tomica Stojanović gradski većnik zadužen za prosvetu i Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca. Tanja Lončar, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“ je zahvalila gradskom rukovodstvu što je prepoznalo potrebu za sklapanje partnerstva sa privatnim vrtićima, kako bi svi mališani bili primljeni u predškolske ustanove.

– Novi vrtić nalazi u ulici Đurđa Brankovića 5. Neće se mnogo razlikovati programi od državnih vrtića. Nadamo se saradnji sa roditeljima, uz veliku podršku PU Ljubica Vrebalov, rekla je Nevenka Đorđević, direktorka vrtića „Sova“.

Tekst je deo medijskog projekta „Ulaganja za život”, koji je sufinansiran sredstvima Grada Požarevca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari