Lokalna samouprava Subotice zatražila je od nadležnih republičkih i pokrajinskih organa saglasnost da raskine ugovor sa Javnim komunalnim preduzećem „Čistoća i zelenilo“ zbog nezakonitosti oko podizanja vetrozaštitnih pojaseva u subotičkom ataru, na prostoru sela Đurđin, Bikovo i Žednik.

Reč je o pošumljavanju blizu 400 hektara zemljišta, projektu započetom pre četiri godine, za koji je ovom javnom komunalnom preduzeću odobreno oko 50 miliona dinara, delom iz pokrajinskog, a delom iz republičkog i gradskog budžeta. Međutim, do sada se pod sadnicima našlo tek 13 odsto predviđenih površina, zbog čega je lokalnoj samoupravi iz Pokrajine već stigao zahtev da vrati uplaćena sredstva, koje je JKP Čistoća inače potrošila. Očekuje se da uskoro i Beograd zatraži povraćaj dela sredstava iz republičkog budžeta. Epilog je zahtev da se raskine ugovor sa ovim preduzećem.

Lokalna samouprava, međutim, neće odustati od projekta pošumljavanja, jer je reč o važnim vetrozaštitnim pojasevima, te će se posao ipak nastaviti čim stigne saglasnost iz Ministarstva. Ostaje da se u međuvremenu istraži ko je i kako potrošio milione namenjene podizanju vetrozasada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari