Grad Subotica isključio dekorativnu rasvetu na Gradskoj kući u cilju smanjenja efekata energetske krize 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Grad Subotica je 27. avgusta isključio dekorativnu rasvetu na objektu Gradske kuće, a 29. avgusta je na kolegijumu Gradske uprave doneta odluka da se obaveste sva javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač Grad da postupe u skladu sa zaključkom Vlade Srbije, saopštio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Kako je objasnio, Vlada Srbije je donela zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna.

Tako je počev od 27. avgusta, isključena dekorativna rasveta na zgradi Vlade Srbije, Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, kao i na drugim zgradama i objektima gde nije neophodna.

“Vlada apeluje i na druge institucije i organizacije da primene ovu preporuku kao primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize sa kojima se suočava veliki broj zemalja”, naveo je Bakić.

Gradonačelnik je i apelovao na sve građane i preduzeća na teritoriji Grada Subotice da, u cilju smanjenja efekata energetske krize, postupe na isti način i “time daju svoj doprinos prevazilaženju izazova energetske krize sa kojima se svet, a time i naša država i naš grad suočavaju u ovom periodu”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari