Grad Vranje dobitnik nagrade u oblasti "Odgovornost i vladavina prava" 1Foto: Dušan Pešić

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodelilo je Vranju nagradu u oblasti „Odgovornost i vladavina prava“, za primer dobre prakse pod nazivom „Planiranje i budžetiranje u funkciji održivog razvoja Grada Vranja“.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodelilo je godišnje nagrade za najbolje opštinske i gradske uprave u 2022. godini, kao vid finansijske podrške za dalje unapređenje dobre uprave i upravljanja na lokalnom nivou.

Grad Vranje našao se među četiri najbolje lokalne samouprave u Srbiji u prošloj godini u četiri kategorije, prema kriterijumima koje propisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Osim Vranja, u toj grupi su i Grad Kragujevac i opštine Sokobanja i Vrnjačka Banja.

U oblasti „Efikasnost i delotvornost“ nagrađen je Kragujevac, u oblasti „Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave“ nagrada je pripala Sokobanji, dok je za oblast „Ravnopravnost i anti-diskriminacija“ priznanje dodeljeno Vrnjačkoj Banji.

Ukupno dodeljena sredstva lokalnim samoupravama sa najboljom praksom u oblastima dobre uprave iznose 10 miliona dinara, tako da je svaka od od lokalnih samouprava dobila 2,5 miliona dinara za dalji razvoj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari