Grad Vranje prvacima daje po 6.000 dinara 1Foto: Dušan Pešić / Danas

Svim roditeljima čija deca polaze u prvi razred grad Vranje će uplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara, odlučili su većnici usvajanjem predloga Odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Vranja.

Na 101. sednici Gradskog veća, između ostalog, razmatran je i prihvaćen nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja od maja tekuće do kraja 2023. godine.

„U cilju upravljanja kvalitetom vazduha na teritoriji grada Vranja, uspostavljen je sistem praćenja i kontrole stepena zagađenja vazduha i održavanje baze podataka o kvalitetu vazduha u okviru Lokalne mreže mernih mesta. Pored mernog mesta iz državne mreže za automatsko praćenje kvaliteta vazduha, mrežu monitoringa kvaliteta vazduha čine merna mesta u osnovnim školama ‘Svetozar Marković’ i ‘Jovan Jovanović Zmaj’ u Vranju i OŠ ‘Predrag Devedžić’ u Vranjskoj Banji, kao i merno mesto u vrtiću ‘Neven’, Predškolske ustanove ‘Naše dete'“, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari