Gradivo nije sažeto, moguće odstupanje do 20 odsto

Objavljeni planovi realizacije nastave za osnovnu školu

Ostavite komentar


  1. A kako će se realizovati nastava za decu koja su prijavljena na on line varijantu?

  2. Online nastava kao opcija postoji samo u tvz. kombinovanom modelu. Tako bar piše u uputstvu ministarstva za realizovanje nastave.
    Ja sam danas šokirana uvideći da ne postoji opcija isključivo online nastave i posebno uznemirena što su roditelji bili obmanuti anketnim pitanjem „da li ste za online ili za nastavu u školi? “
    Hoću da kažem da upustvo koje su škole dobile se svode na dva modela: osnovni i kombinovani. Osnovni podrazumeva da deca od 5. do 8. razreda idu svaki dan u školu po 5 časova od po 30 min, podeljeni po grupama od po 15 učenika. To je pravilo iz koga je proisteklo anketno pitanje da roditelji izjasne da li su za opciju da deca odlaze u školu.
    Kombinovani model je 3+2 i obrnuto, što podrazumeva 3 dana nastave u školi i 2 dana nastave online. Iz toga je proisteklo anketno pitanje da li su roditelji za online.
    Većina roditelja sa kojima sam u kontaktu su razumela da online nastava podrazumeva neodlazak u školske klupe.
    Taj model, na žalost, ne postoji.
    Izmedju ostalog, od škole sam dobila obaveštenje da će se raditi po modelu za koji se odluči većina. I tu se osećam obmanuto jer sam razumela da će roditelji birati inividualno.
    U ovoj državi je sve počelo da biva tako: od dva zla, biraj manje zlo- a računaj da ni u jednom slučaju nećeš dobiti precizne informacije.
    Druga je priča propagande koja govori da je 97% roditelja odlučilo da se ide na nastavu.
    Treća je priča koja je razlika izmedju ponudjena dva modela koja su zdravstveno podjednako rizična.
    Četvrta priča je kako će se svakodnevno održati nastava podeljenih odeljenja u roku od bar 3,5 sata. To bi značilo da za četiri razreda, škola treba da radi 14 sati dnevno….

  3. Na robiju manipulatora koji se predstavlja kao profesor, a sme da kaže da se izbaci uvodni deo časa. Taj čovek ili je kupio diplomu ili je toliko bezobrazan da ga ne zanima nastava, ni realizacija, ni šta će biti kad dođe matura a deca ne znaju 20% gradiva, nego samo mesto ministra. Sažimanje gradiva je neophodno da bude planirano i jednoobrazno da deca ne bi dobila pitanja iz gradiva koje nije pređeno, ali to ministra ne zanima, ni uspeh dece ni budući upis u škole/na fakultete, nego samo fotelja i plata. I moć, naravno, san svakog prostačine.

  4. Planovi dati za četvrti razred osnovne škole su od A do Š prepisani planovi izdavačke kuće Eduka, šro se lako može proveriti na sajtu ove izdavačke kuće, i prate njihove udžbenike. Zanima me kako će nastavu organizovati svi ostali koji su se opredelili za druge izdavače. Naravno da ćemi morati da smišljaju i štampaju dodaten materijale kako ne bi oštetili svoje učenike.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.