Niš: Građani iz Ulice Vojvode Putnika najavljuju blokadu saobraćaja ako vlast ne uvaži njihovu peticiju 1Gradska kuća: Foto sajt grada Niša

Građani Ulice Vojvode Putnika u Nišu predali su nadležnima peticiju kojom zahtevaju zakonito, bezbedno i efikasno izvođenje radova na rekonstukciji, najavljujući da će u slučaju da ne dobiju odgovore u petak “blokirati neku prometniju ulicu u gradu”.

Oni su u peticiji tražili nastavak izvođenja radova “u skladu sa ugovorenom dinamikom”, obezbeđenje gradilišta, zabranu prolaska vozila dok se radovi ne završe, bezbedan pešački saobraćaja celom dužinom trotoara, kao i bezbedan pešački pristup kućama i lokalima.

Zahtevali su i obezbeđenje kontinuiranog snabdevanja vodom i strujom, bolje regulisanje ulične rasvete, postavljanje građevinske table sa zakonom propisanim podacima o radovima.

Tražili su i da im nadležni ponude predlog o nadokadi štete svim firmama koje su pogođene odugovlačenjem rekonstrukcije.

Peticija je upućena gradonačelnici Dragani Sotirovski, gradskim upravama, Sekretarijatu za planiranje i izgradnju, Zavodu za urbanizam, građevinskoj inspekciji i ombudsmanu Niša.

Građani ove ulice već su organizovali protest 13. jula.

Niš: Građani iz Ulice Vojvode Putnika najavljuju blokadu saobraćaja ako vlast ne uvaži njihovu peticiju 2
Ulica Vojvode Putnika: Foto youtube/printscreen/TV Belle amie

Oni su tada upozorili da se u poslednje vreme radovi i ne izvode, već se “samo simbolično pojavi neki radnik”.

Gradski zvaničnici su kazali da je rekonstrukcija obustavljena zbog izgradnje trafo-stanice i bandera koje treba da ukloni preduzeće “Novi Niš”, uz saglasnost EPS-a.

Gradonačelnica Sotirovski je precizirala da će radovi biti nastavljeni kada se uklone kompletni kablovi i izgradi trafo-stanica, ocenjujući da “smo se svi malo razmazili”.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Vojvode Putnika počeli su 30. maja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari