Građani niškog naselja Delijski Vis u subotu blokiraju saobraćaj jer su im ulice neasfaltirane, a nemaju kanalizaciju ili prodavnicu u blizini 1Foto: privatna arhiva

Građani naselja Delijski Vis u Nišu blokiraće saobraćaj u subotu 7. oktobra, kako bi upozorili na neasfaltirane ulice, nedostatak kanalizacije, loše osvetljenje i druge probleme koji se decenijama ne rešavaju.

Blokada saobraćaja, treća po redu, biće organizovana ispred železničke rampe u naselju Trošarina, sa početkom u 17.30 časova.

“Žiteljima naselja Delijski Vis je ugrožena bezbednost zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža nakon jačih kiša, koje nastaju zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije. Nezadovoljni smo i zbog toga što do prve prodavnice, apoteke ili pošte moramo da pešačimo dva kilometra”, kaže Dejan Veličković, jedan od organizatora protesta.

Delegacija ovog naselja je prethodno razgovarala sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, koja je posle sastanka ocenila da su ključni razlog što brojne ulice nisu asfaltrane nerešeni imovinski odnosi i saopštila da su “dogovoreni dalji koraci u rešavanju problema, a gradska preduzeća dobila zaduženja”.

“Samo dogovorom zajedno možemo sve!“, poručila je Sotirovski na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Žitelji ovog naselja su, međutim, negirali da je ikakav dogovor postignut i zakazali novi protest.

“Na obostranu žalost, nije tako, zapravo daleko je od istine. Ispada da su najveći problemi neasfaltiranih ulica pravno- imovinski odnosi, a ne diletanti i nesposobnost mnogih gradskih čelnika, kao i kolektivna nebriga o gradu, naročito o njegovim periferijama“, kazali su oni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari