Građani prodaju ličnu vladavinu prava za devize: Satirična antikorupcijska akcija u leskovačkom selu Kukulovce 1Korupcija ilustracija: Foto Stanislav Milojković

U leskovačkom selu Kukulovce danas počinje Berza vladavine prava na kojoj „svaki građanin koji raspolaže ličnom vladavinom prava može da je proda za devize“.

„Reč je o antikorupcijskoj akciji kojom na satirični način kritikujemo pojavu da se u našem društvu sve kupuje i prodaje, od glasa na izborima pa nadalje“, kaže Siniša Janković, predsednik Upravnog odbora pančevačkog Instituta za istraživanje korupcije Kareja, koja je organizator akcije.

Centralni događaj je interaktivna umetnička predstava “Berza vladavine prava- Kukulovce 2023”, koja se održava večeras u Kukulovcima od 19 sati.

Učesnici predstave su glumac Nenad Mitrović, glumica Bojana Stefanović, neformalna grupa “Čuvara vladavine prava u letnjem periodu”, kao i građanke i građani Kukulovca.

Građani prodaju ličnu vladavinu prava za devize: Satirična antikorupcijska akcija u leskovačkom selu Kukulovce 2
Foto: Kareja

„Tokom predstave građanke i građani Kukulovca biće u prilici da ’prodaju’ ličnu vladavinu prava za devize. Takođe, biće to prilika da prisutni postanu sertifikovani ‘Čuvari vladavine prava u letnjem periodu’“, rekao je Janković.

Ova antikorupcijska akcija održava se u okviru projekta “Autohtona škola vladavine prava-Kukulovce 2020”, koji realizuje Kareja u saradnji sa brojnim saradnicima, uz podršku Smart Balkan-Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, a u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM).
Projekat finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari