Građani Rače sada i elektronski mogu da podnesu zahteve za naknade za porodiljsko odsustvo 1Foto: FB stranica Opštine Rača

Građani i građanke Rače od sada mogu da koriste nove elektronske usluge koje je opštinska uprava razvila uz podršku Vlade Švajcarske, kroz program Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Rača je jedna od 35 lokalnih samouprava u Srbiji koja je uz tehničku podršku programa Swiss PRO unapredila kvalitet usluga koje pružaju građanima i privredi.

– Zadovoljstvo nam je što zahvaljujući podršci Vlade Švajcarske, kroz program Swiss PRO, naši sugrađani dobijaju četiri nove e-Usluge koje su dostupne na portalu e-Uprava. Obezbeđivanjem e-Usluga, Rača se svrstava među uprave koje štede vreme i novac svojim građanima – istakao je dr Nenad Savković, predsednik opštine Rača, dodavši da na ovaj način sugrađanima pružaju još jednu mogućnost više da se uključe u njen rad.

Putem portala e-Uprava, stanovnici Rače od sada mogu da podnesu zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo ili podnesu predstavke komunalnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine.

Prijava komunalnog problema je, takođe, jedna od novih eUsluga koje su dostupne stanovnicima Rače.

Unapređenjem efikasnosti rada lokalne samouprave, građankama i građanima Rače je omogućeno da brzo i lako, bez čekanja u redovima i dodatnih troškova pristupe javnim uslugama koje su u nadležnosti lokalne samouprave i ostvare određena prava.

– Rača je jedna od prvih opština čije su se nove četiri e-Usluge našle na portalu eUprave – istakla je Maida Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost programa Swiss PRO.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari