Građanima Vranja počeli da stižu pozivi za vojnu vežbu u bazi Jug kod Bujanovca 1Foto: Ministarstvo odbrane

Više građana Vranja danas je potvrdilo da su na kućne adrese dobili pozive za višednevnu vojnu vežbu koja će biti održana u Vojnoj bazi Jug kod Bujanovca.

– Poziv sam dobio na kućnu adresu, od strane dostavljača koji mi je ostavio obaveštenje da se javim u lokalni vojni odsek – kaže za Danas pedesetogodišnji Vranjanac koji je jutros u poštanskom sandučetu zatekao poziv na kome je ispisano njegovo ime i naznaka da „poziv upućuje MO“, što on tumači kao „poziv Ministarstva odbrane“.

Od drugog Vranjanca saznajemo „da je on isti poziv dobio pre petnaestak dana i da je otišao u lokalnu službu vojnog odseka u Vranju da proveri o čemu se radi“.

– Rečeno mi je da je u pitanju osamnaestodnevna vojna vežba u bazi Vojske Srbije kod Bujanovca. Ukoliko sam nespreman za odlazak, moram da dostavim izveštaj mog lekara, nakon čega ću biti poslat u Vojnu bolnicu u Nišu gde će biti izvršena provera moje zdravstvene sposobnosti – kaže sagovornik Danasa.

Poslednjih nedelja pojačano je prisustvo vojnih zvaničnika Kopnene Vojske Srbije (KOV) na jugu Srbije, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom (KiM), kao i u samoj bazi Jug u okolini Bujanovca.

U Vranju su stacionirani u dve kasarne pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije (KOV), koji kontrolišu vojne punktove na više od deset lokacija uz administrativnu liniju sa KiM u nekadašnjoj Kopnenoj zoni bezbednosti na području opština Bujanovac i Preševo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari