Građevinski fakultet odbija da učestvuje u razvoju metroa po postojećem planu 1Foto: Vikipedija/ Novakno1

Naučno-nastavno veće Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu donelo je odluku da ta institucija ne učestvuje u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa zasnovanog na nacrtu plana koji je u septembru uradio Urbanistički zavod grada, saopštio je danas taj fakultet, koji je ranije podneo primedbe na taj plan.

Odlučeno je da fakultet ostaje posvećen projektu metroa koji će uvažiti njihove stavove o položaju linija i faznosti njihove izgradnje.

Od svih 139 nastavnika i saradnika fakulteta koji su izišli na glasanje, 90 odsto je glasalo „za“, dok je protiv predložene odluke bilo samo pet članova veća.

„Građevinski fakultet je uveren u snagu svojih argumenata i veruje da još uvek ima vremena za izmene i poboljšanje ovog projekta. Ponosni smo što je naš kolektiv pokazao visok nivo stručne i društvene odgovornosti i time odgovorio na pokušaje da se relativizuju stavovi Građevinskog fakulteta o trenutnom planu razvoja Beogradskog metroa“, ističe se u saopštenju.

Fakultet smatra da 175 generacija građevinskih i geodetskih inženjera obavezuje da se nepokolebljivo zastupaju i promovišu stavovi bazirani na struci i nauci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari