Gradonačelnik Bora: U gradu nema mesta za stvaranje straha i nasilja 1Foto: G.Tončev Vasilić

„Bor je multinacionalno društvo, tolerantno, u kome nema mesta za bilo kakve međunacionalne, verske ili bilo kakve rasističke poruke, koje će ugroziti kompaktnost i jedinstvo grada“, kazao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, osuđujući svaki vid nasilja i podizanje tenzija na etničkoj osnovi.

Ovih dana u Boru su porodici albanske nacionalnosti upućene preteće poruke, a incident sa subotnje blokade puta kulminirao je juče povređivanjem jedne osobe.

Milikić je, tim povodom, osudio aktere i zatražio od nadležnih organa da odgovorne privedu pravdi.

Prema njegovim rečima, Bor je multinacionalno i tolerantno društvo u kome nema mesta za bilo kakve međunacionalne, verske ili bilo kakve rasističke poruke, koje će ugroziti kompaktnost i jedinstvo grada Bora.

-Nemojmo da dozvolimo da pojedini slučajevi i lične razmirice pojedinaca ili manjih grupa dovode do stvaranja straha i tenzija u gradu Boru. To mora brzo da se reši i zato zahtevam od policije da izađe sa podacima o čemu se radi, šta je osnov, da li je to lični ili opšti odnos –  istakao je Milikić.

Što se tiče incidenta koji je počeo u subotu na protestu, a nastavio se juče, Milikić je zamolio ljude da probleme rešavaju na civilizovan način, putem suda i nadležnih organa.

-Nisu nam potrebni takvi sukobi i osuđujem svaki pokušaj uzimanja u ruke deljenja pravde. Oni koji su odgovorni za takav napad i nasilje na javnom mestu treba da odgovaraju i očekujem da ih vrlo brzo Policijska uprava i Tužilaštvo privedu licu pravde – kazao je Aleksandar Milikić, zamolivši da se ovakvi događaji ne politizuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari