Gradonačelnik Zrenjanina: Oformljen stručni tim za ponovno pokretaje fabrike vode 1foto Miroslava Pudar

Grad Zrenjanin je oformio tehnički i pravno ekonomski tim koji bi trebalo da analizira i da stručno mišljenje za donošenje odluka bitnih za ponovno pokretanje rada postrojenja za prečišćavanje vode, napisao je na instagramu gradonačelnik Zrenajnina Simo Salapura.

Salapura je naveo da je novi vlasnik postrojenja za prečišćavanje vode „Panonian water“ najavio da je spreman da svoje stručne, naučne i tehnološke kapacitete iskoristi kako bi Zrenjaninci imali ispravnu vodu za piće.

„Tim stručnjaka ima zadatak da rukovodstvu Grada pomogne u donošenju odluka koja će omogućiti da se dođe do najboljeg rešenja nakon kojeg bi Zrenjaninci imali ispravnu vodu za piće“, ukazao je Salapura.

Voda iz gradskog vodovoda u tom gradu zabranjena je za piće pre 18 godina rešenjem sanitarnog inspektora zbog nedozvoljene količine arsena.

Postrojenje za prečišćavanje vode za piće koje je izgradila kompanija „Grupo Zilio“ prodato je januara ove godine firmi „Pannonian water DOO“ iz Beograda.

Društvo sa ograničenom odgovornošću Pannonian Water d.o.o. Beograd osnovano je 3. novembra prošle godine, a na sajtu Agencije za privredne registre navodi se da su zakonski zastupnici iz Velike Britanije, Kanade, Indije i jedan iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari