Gradska čistoća: Virus Zapadnog Nila pronađen na komarcima u Beogradu 1Foto: Pixabay/CreativesolutionisT

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ saopštilo je danas da je tokom analize komaraca sa teritorije grada Beograda detektovan virus Zapadnog Nila, preneo je portal Beoinfo.

„Pojavljivanje virusa Zapadnog Nila je bilo očekivano, zato smo i ušli u proces angažovanja avijacije. Nažalost, naše sumnje su se obistinile i zato apelujem na sugradjane da budu oprezni i ne zanemaruju simptome, te da se obavezno jave lekaru usled pojave visoke temperature, glavobolje, malaksalosti, ili osipa u predelu grudnog koša“, rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić.

Kako se navodi, Sektor ekologije i unapredjenja životne sredine „Gradske čistoće“ nastaviće da vrši monitoring na 24 lokacije u Beogradu, dok će laboratorija nastaviti sa analizama izolovanih uzoraka.

„Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807, ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs“, preneo je Beoinfo.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Gradska čistoća: Virus Zapadnog Nila pronađen na komarcima u Beogradu”

  1. Cekali su da se zarazeni komarci pojave umesto da su dejstvovali pre toga. Nikad ovoliko komaraca nije bilo. Ni njih ne umeju da suzbiju a hoce da budu turisticka destinacija

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.