Gradski funkcioneri iz Novog Pazara osuđeni na uslovne kazne 1Foto: S. N.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg suda u Kraljevu, izreklo je uslovne kazne osmorici novopazarskih funkcionera i zaposlenih u gradskoj upravi zbog malverzacija na tenderima.

Pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj, prvostepenom presudom, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana, uslovno na dve godine. Osuđen je zbog trgovine uticajem i produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Ista kazna izrečena je i Muzaferu Dragolovčaninu, zaposlenom u lokalnoj samoupravi, zbog krivičnog dela trgovina uticajem. Za isto krivično delo, bivši direktor Zavoda za urbanizam, Suat Ljajić, osuđen je na šest meseci uslovno na dve godine.

Radnici lokalne samouprave Sead Alić i Aladin Imamović, i odgovorna lica ponuđača na jednom od tendera, Edis Vatić i Nenad Perić, dobili su po pet meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog zloupotreba sa javnom nabavkom.

Zajedno sa ovom sedmoricom, u novembru 2020. godine, uhapšen je i bivši direktor Komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Emin Omerović. Protiv njega je sudski postupak okončan ranije,

On je sa POSK zaključio sporazum o priznanju izvršenja krivičnog dela, koji je prihvatio i novopazarski Viši sud, pa je zbog zloupotrebe službenog položaja osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na godinu dana.

Branioci osuđenih izjavili su žalbu na izrečene presude, koje su donete krajem maja ove godine. POSK Višeg odeljenja u Kraljevu, pre nekoliko dana, predmet je na dalje razmatranje, prosledilo je Apelacionom sudu u Kraljevu.

Sva osmorica su bliski ili su u rukovodstvu vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari