Gradsko veće Kragujevca: Projekat od opšteg interesa 1Foto: Wikipedia

Gradsko veće Kragujevca pokrenulo je inicijativu da investitori, Republika Srbija ili državna kompanija budu oslobođeni plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta na kojem će se u šumadijskoj prestonici graditi jeftini stanovi za pripadnike službi bezbednosti, odnosno Vojske Srbije, MUP, VBA i BIA.

Reč je o predlogu čija primena, kako je saopšteno nakon poslednje sednice GV, predstavlja „vid pružanja podrške grada Kragujevca realizaciji projekta od opšteg interesa za jačanje sistema nacionalne bezbednosti Republike Srbije“.

Grad Kragujevac je, inače, za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti već odredio lokaciju od 20 hektara u naselju Denino brdo, gde postoje uslovi za izgradnju do 2.000 stanova, ali će u prvoj fazi realizacije projekta biti izgrađeno 200 do 300 stambenih jedinica, koje će budući vlasnici moći da kupe po cenama od po, kako je oficijelno najavljeno, 500 evra po kvadratnom metru.

Nadležni u gradskoj upravi s ovim u vezi navode je u Kragujevcu, u okviru priprema za izgradnju jeftinih stanova , završena priprema planske dokumentacije, te da projektant građevinsku dozvolu može da doboje po „najbržoj mogućoj proceduri“. Grad Kragujevac, međutim, ističu, trenutno nije u mogućnosti da finansira nedostajuću infrastrukturu na lokaciju na Deninom brdu, pa očekuje finansijsku podršku Vlade Srbije.

Inicijativa Gradskog veća da se država oslobodi plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta na lokaciji predviđenoj za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti će, sasvim izvesno, biti verifikovana na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari