Grubački: Nemoguće je da Mali ostane na mestu ministra finansija 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Politička cena zbog krađe intelektualne svojine koju je počinio ministar finansija Siniša Mali mora da se plati, a najmanje što može da se dogodi jeste da on podnese ostavku ili da bude smenjen u skupštini, ocenio je za N1 Branislav Guta Grubački, osnivač pokreta Novi optimizam.

„Kakve veze ima da li će pocepati taj doktorat pre tri meseca ili tri dana, on je uhvaćen u krađi intelektuale svojine, to je krađa kao i svaka krađa, i ne može se odricanjem od te krađe amnestirati počinilac“, dodao je Grubački.

Grubački je rekao da se nada da je taj „gaf“ toliko velik da je – neprihvatljiv i za režim.

„Nemoguće je da ostane na mestu, pošto je uhvaćen u krađi intelektualne svojine, kao neko ko kreira budžet za naredne godine“, predočio je on.

„To prosto nije logično i bez obzira što živimo u nelogičnom vremenu i nelogičnom režimu, nadam se da je politička šteta koju je naneo celom establišmentu neće moći da prođe tek tako“, istakao je Grubački.

On je najavio i da će nagrada Dobar primer novog optimizma ove godine biti dodeljena uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću i profesorki Biljani Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari