Grupa građana iz Bosilegrada najavila je da će u petak, 21. novembra blokirati put Surdulica – Bosilegrad jer Ministarstvo unutrašnjih poslova u Bosilegradu „nezakonito oduzima automobile“ koji su registrovani na firme u Bugarskoj.

Kulturno-informativni centar Bosilegrad saopštio je juče da je od 22. oktobra „nezakonito“ oduzeto 30 vozila, ali da nije pokrenut nijedan sudski postupak. U saopštenju se dodaje da je zbog oduzimanja vozila prekjuče održan protest u hotelu Dukat u Bosilegradu i da su građani protestovali protiv državnih organa Srbije i Bugarske „koji većnekoliko godina dozvoljavaju registrovanje firmi u Bugarskoj i korišćenje automobila na punomoćja izdata od firmi, a sada im srpske vlasti oduzimaju te automobile bez objašnjenja“.

Kako se navodi, peticija povodom oduzimanja vozila sa potpisom 116 građana upućena je Ministarstvu unutrašnjih poslova, ministru za ljudska prava i nacionalne manjine i premijeru Srbije. Dodaje se da i nakon toga „niko nije ništa preduzeo i da se oduzimanje vozila nastavlja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari