U Pirotu na Golemom mostu u centru grada protestovalo više od 200 Piroćanaca 1Foto: Z. Panić

Više od 200 građana po kišovitom vremenu protestovalo je danas na Golemom mostu u Pirotu u centru grada, blokirajući most koji deo grada deli na dva dela – “Pazar” i “Tijabara”, ali su pešaci prelazili pešačkim prelazom preko mosta.

Oni su su se pridružili građanima iz ostalih gradova Srbije zbog zakona o eksproprijaciji I referenduma. Za sat vremena blokade, saobraćaj se odvijao preko mostova “Gazela” I “Drugi ring”.

Građani su nosili zastave  i transparente.

Jedan od građana rekao je medijima da građani ne treba da veruju da je zakon referendumu vraćen na doradu

“ Naš zajednički cilj je da Srbijom jedanput zavlada pravna država, da na čelu države dođu rodoljubi koji će da brane interes Srbije a ne interes kompanije Rio Tinto I drugih kompanija koje hoće da unište Srbiji”, rekao je ovaj sredovečni Piroćanac

Piroćanka, profesorka u penziji kaže da je došla da podrži sve one koji se bore za čist vazduh i za nezagađenu zemlju.

“Imamo razloga za protest i ovde u Pirotu, pre svega da očuvamo našu Nišavu i Zavojsko jezero koje se neprekidno ispušta. Pitanje kako će da se održi živi svet u reci i jezeru. Pokazalo se da protesti imaju efekta”, kaže ona.

Mladi Piroćanac kaže da se priključio protestima pre svega”zbog uništavanja Zavođskog jezera i svega što se dešava u Srbiji”.

“Oko firme Rio Tinto i projekta Jadar nema šta puno da se priča, sve je jasno i želeo bih da je više mladih danas na mostu sa nama”, rekao je on, dodajući da protestima “može da se probudi svest građana”.

Sva dešavanja u vezi sa današnjim protestima u Srbiji pratite u našem blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari