Grupno spremanje ispita na Mašinskom fakultetu: Stariji studenti pomažu mlađim kolegama 1Izvor: Mašinski fakultet

Na Mašinskom fakultetu u Beogradu od 2016. godine stariji studenti pomažu mlađim kolegama da se što bolje pripreme za polaganje ispita, a samo u januaru ove godine održano je sedam grupnih susreta, kojima je prisustvovalo između 500 i 1.000 studenata, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Grupno spremanje ispita je projekat Saveza studenata Mašinskog fakulteta koji se aktivno na ovoj visokoškolskoj ustanovi održava već sedmu godinu, uz podršku uprave fakulteta.

– Projekat se odvija tako što stariji studenti koji su određeni predmet položili sa najvišom ocenu rešavaju na tabli zadatke sa ispita iz prethodnih godina i na taj način svojim kolegama pomognu da steknu željeno znanje, a potom i željenu ocenu – objašnjava Nikola Jokić, student prodekan Mašinskog fakulteta.

Odabir predmeta iz kojih će se održati grupna spremanja vrši se preko ankete koja se objavljuje na zvaničnim stranicama Saveza studenata MF, što omogućuje studentima da se direktno izjasne za predmet koji im zadaje najviše poteškoća tokom učenja. Nakon svih održanih grupnih spremanja u semestru, praksa je da fakultet nagradi svoje nesebične predavače bonom u određenoj vrednosti za kupovinu knjiga u skriptarnici fakulteta, što im omogućuje da obezbede literaturu za naredni semestar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari