Turski predsednik Abdulah Gul nagovestio je juče da bi ministri vlade umešani u korupcionaški skandal mogli da budu smenjeni.


Upitan da li će ministri umešani u skandal biti smenjeni, Gul je rekao da Erdogan „obavlja pripreme i vrši procenu“ u vezi sa tim pitanjem, i da će se njih dvojica sastati ove nedelje. Dvadeset četiri osobe, uključujući i sinove ministara ekonomije i unutrašnjih poslova, uhapšene su prošle nedelje zbog optužbi za primanje mita, u okviru policijske istrage o korupciji na čijoj meti su bili saradnici premijera Redžepa Tajipa Erdogana, prenela je Beta.

Ministar unutrašnjih poslova Muamer Guler ponudio je ranije ostavku Erdoganu. U intervjuu za agenciju Anadolija Guler je rekao da nije počinio nikakvo krivično delo i da ne može da bude optužen. Osim Gulerovog sina, uhapšen je i sin ministra ekonomije Zafera Čaglajana. Obojica tvrde da nisu krivi. Uhapšen je i generalni direktor državne Halkbanke Sulejman Aslan.

Erdogan je okarakterisao istragu o korupciji kao stranu zaveru da se omete rast Turske i nanese šteta vladi pred lokalne izbore u martu. On je ignorisao pozive opoziciji da odmah budu smenjeni ministri umešani u skandal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari