Hapšenja u Domu zdravlja Kovačica zbog izdavanja lažnih potvrda o vakcinaciji 1Foto: Shutterstock

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije i policije u Pančevu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, uhapšeni su odgovorno lice Doma zdravlja „Кovačica“ P. V. (59), zaposleni u Domu zdravlja S. S. (33) i D. S. (53), zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Zaposlena u Domu zdravlja M. R. (45) uhapšena je zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu službenog položaja, a D. M. (54), S. M. (26), A. M. (20), S. G. (64) i N. G. (64) zbog sumnje da su falsifikovali isprave.

Sumnja se da je P. V., kojem su pomogli S. S. i D. S, fizičkim licima D. M., S. M., A. M., S. G., N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu.

Zatim je, kako se sumnja, P. V. naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka „e-vakcine“ kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari