Hapšenje zbog krađe imovine EPS 1Foto: Logo

Policija u Lazarevcu rasvetlila je više slučajeva krađe imovine Elektroprivrede Srbije (EPS) i uhapsila šest osoba, dok su stručne službe EPS otkrile 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu.

Policija je u Lazarevcu uhapsila trojicu radnika RB „Kolubara“ i jednog zaposlenog u preduzeću „Kolubara Usluge“ prilikom krađe visokonaponskog kabla.

Uhapšena je i jedna osoba koja je u januaru 2018. godine ukrala kabl u trafostanici u Velikim Crljenima, zbog čega je trafostanica izgorela.

Policija iz Lazarevca uhapsila je i osobu koja je u januaru ukrala kabl iz trafostanice na površinskom kopu „Tamnava – Zapadno polje“.

Stručne službe EPS su na području Novog Pazara i Tutina, pored otkrivenih slučajeva krađe električne energije, pronašle i uklonile naprave za ometanje i usporavanje rada brojila, kao i veći broj slučajeva umanjenja stanja potrošene električne energije na mernim mestima.

U okviru akcija još 30 brojila je dato na ispitivanje radi utvrđivanja ispravnosti merenja potrošnje električne energije, navodi se u saopštenju EPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari