Hladno do srede: Crveni alarm za celu Srbiju 1

Zbog niskih temeperatura na snazi je crveni meteoalarm za teritoriju cele Srbije. U Srbiji će do srede biti veoma hladno, sa jutarnjom temperaturom od -18 do -10 stepeni. Najviša dnevna od -12 do -5 stepeni.

Crveni meteoalarm označava vrlo opasno vreme. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

U Beogradu zbog niskih temepratura „Beokom servis” dežura do 21 čas. Građani koji budu imali problema sa pucanjem instalacija mogu se obratiti operaterima „Beokom servisa” na besplatan broj telefona 0800-110-011 iz fiksne telefonije „Telekoma” ili na broj 011/3090-007 za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.

Danas će na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno, na istoku i jugoistoku ponegde provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i u planinskim predelima jak. Jutarnja temperatura biće od -18 do -13 stepeni, u planinskim predelima oko -25 C, a najviša dnevna od -12 do -7 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Do četvrtka u većini krajeva suvo, samo se u utorak i sredu na jugoistoku i istoku očekuje provejavanje slabog snega. Od petka oblačno, mestimično sa snegom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari