Hočevar: Sa vakcinama iz manipulisanih ljudskih ćelija, na duge staze nam pružaju novi kovid 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar upozorio je da „ako nam danas pružaju vakcine koje su sastavljene i iz manipulisanih ćelija ljudskoga bića, iz ljudskih fetusa i govore nam da nam daju lek, onda nam zapravo na duge staze pružaju novi kovid“.

Hočevar je u Božićnoj poslanici ocenio da je pandemija korona virusa „najopasniji bunt našeg neusklađenog odnosa života i Života“.

„Isus se ne miri sa tim da živimo u strahu i neizvesnosti. Nije, naime, volja Njegova da budemo zatvoreni, izolovani, udaljeni jedni od drugih, kamoli da je želja Njegova da živimo sa maskama na licu“, naveo je on.

„Sve to nije po volji Njegovoj“, nastavio je Hočevar i naglasio: „Sve to smo, nažalost, svesno ili nesvesno, sami izabrali. Mislili smo da možemo menjati sopstveni identitet i da sebe proglasimo ‘tvorcima’, ‘bogovima’ „.

I to „ne samo u podizanju veličanstvenog tornja u Parizu, i ne samo u tolikim ateističkim i antiteističnim ideologijama i režimima, nego i u našem praktičnom ateizmu, mi sami svesno proterujemo Boga, uklanjamo Izvor života, pa time i zdravlje“, naveo je nadbiskup.

Ocenio je da pandemija „koju neki nazivaju ‘pošast’, a drugi se njome bave samo jednostrano i jednosmerno, dok je se treći samo boje, od nje beže i čekaju vakcinaciju“ može za sve ljude postati „istinska proročka snaga“.

„Čovek je sposoban da prašta, mada retko to čini. Ali priroda nikada ne prašta. Priroda, naime, i ne može da prašta. Ne može, jer ili funkcioniše po od Boga datim zakonima, ili sama nužno postaje bunt, otpor, bolest, nosilac smrti“, naveo je nadbiskup.

„Ne može nam sebična ljudska ruka, koja traži novac i slavu, doneti zdravlje. To može samo bezuslovna ljubav sklopljena u neraskidivom bračnom zavetu, koja se besplatno daje, živi i rađa život u majčinskom krilu“, naveo je Hočevar i vernike pozdravio tradicionalnim pozdravom „Mir Božji: Hristos se rodi – uistinu se rodi“.

Vernici koji poštuju gregorijanski kalendar Božić slave 25. decembra.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.