Hoti: Razgovori sa ministrima i gradonačelnicima o nastavi i pandemiji 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Avdulah Hoti najavio je da će danas razgovarati sa nadležnim ministrima i gradonačelnicima o upravljanju pandemijom kovid-19 i pripremama za početak nastave u školama.

„U 11 sati, zajedno sa nadležnim ministrima, sastajem se sa svim gradonačelnicima da se s njima dogovaram o finansijskoj podršci Vlade opštinama za upravljanje pandemijom, pripremama za početak nastave i analizi uticaja mera zaštite protiv kovid-19“, stoji u Hotijevoj objavi.

Nešto više od nedelju dana od početka nastave, poznato je da će na Kosovu nastava početi u tri faze.

Prva faza trebalo bi počne od 1. septembra, kada će se u školske klupe vratiti učenici nižih razreda, odnosno od predškolskog do trećeg, ali i oni koji treba da krenu u šesti i 10. razred.

Druga faza koja će obuhvatiti četvrti i peti razred počinje 7. septembra, a u trećoj fazi od 10. septembra u školu se vraćaju učenici koji će pohađati kombinovanu nastavu, sedmi, osmi i deveti razred, objasnili su nadležni RSE.

Kako će se i da li će se ovaj model prilagoditi i za srpske škole na Kosovu koje nemaju isti model organizacije osnovnog i srednjeg obrazovanja, za sada nije poznato.

Na Kosovu je nastava u školama obustavljena 12. marta, odnosno 16. marta u srpskim sredinama.

Hoti je, takođe, za danas najavio i sastanak sa koalicionim partnerima, liderima ABK, Socijaldemokratske inicijative NISMA i DSK, o dijalogu Beograda i Prištine.

„Danas u 15 časova sastaću se sa gospodinom Mustafom, gospodinom Haradinajem i gospodinom Ljimajem kako bih ih obavestio o dosadašnjem razvoju procesa dijaloga i očekivanjima za sastanak u Vašingtonu”, napisao je Hoti na svom fejsbuk profilu, preneo je Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari