Beograd, 2.08.2021. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obraca se novinarima posto su ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlovic i finansijski direktor u kompaniji UGT Renewables LLC Piter Gudal potpisali sporazum o saradnji, danas u Predsednistvu Srbije. Kompanija UGT Renewables LLC koja se bavi obnovljivim izvorima energije. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Epidemiološki podaci u Srbiji iz dana u dan ukazuju na porast broja zaraženih i hospitaliziranih, a srbijanski predsednik Aleksandar Vučić tvrdi kako pojedini u regiji „brutalno lažu“ o broju testiranih i zaraženih „zbog turizma“, naglasivši da Beograd objavljuje „stvarne brojke“, javlja Hrvatska radio-televizija.

Aleksandar Vučić je večeras za komercijalnu provladinu televiziju Pink ocenio da neke države u regiji zbog uspešnosti turističke sezone fingiraju brojeve novozaraženih korona virusom, utvrdivši kako je „jasno“ da „dobar dio ljudi koji stižu s letovanja iz Crne Gore, Grčke i Hrvatske“ dolazi zaražen.

Srbijanski predsednik nije se pritom pozvao na bilo kakve izvore, niti naveo otkuda mu takav uvid, objavljuje HRT.

On je ocenio da bi epidemiološka situacija u Srbiji bila povoljnija da je više vakcinisanih: „Imamo lekove i bolnice, ali bilo bi bolje da smo svi vakcinisani.“

Srbija je danas tri smrtna slučaja vezano za Kovid 19, te 792 slučaja zaraze među 11.411 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju su 733 pacijenta, a na respiratorima je 17 obolelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari