U zatvoru Lepoglava u utorak uveče potukli su se Srbi i Hrvati osuđeni za ratne zločine, a u tuči su učestvovali i zatvorenici koji služe kaznu zbog klasičnog kriminala, piše Večernji list.Prema prvim informacijama, sa svake strane u tuči su učestvovala po četiri osuđenika. Kako se navodi, Srbi su napali Hrvate, među kojima su bili i Davor Banić Bokser i Ante Gudić, osuđeni za ratni zločin nad civilima u splitskom vojnom zatvoru Lora 1992.

U zatvoru Lepoglava u utorak uveče potukli su se Srbi i Hrvati osuđeni za ratne zločine, a u tuči su učestvovali i zatvorenici koji služe kaznu zbog klasičnog kriminala, piše Večernji list.Prema prvim informacijama, sa svake strane u tuči su učestvovala po četiri osuđenika. Kako se navodi, Srbi su napali Hrvate, među kojima su bili i Davor Banić Bokser i Ante Gudić, osuđeni za ratni zločin nad civilima u splitskom vojnom zatvoru Lora 1992. godine. List piše da su Banić i Gudić u tuči izvukli „deblji kraj“.
Uprava ministarstva pravosuđa za zatvorski sistem potvrdila je incident u Lepoglavi i saopštila da je nekoliko osoba povređeno. Incident se dogodio prilikom odlaska na večeru, a ko je u njemu učestvovao i šta je bio motiv celog događaja, znaće se nakon što se sprovede interna istraga, izjavio je posle incidenta, načelnik službe osiguranja Uprave Miro Mihoci.
Jutarnji list saznaje da je sukob među suprotstavljenim grupama tinjao nekoliko dana, a da je sve započelo obostranim vređanjem na nacionalnoj osnovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari