Humanitarna ‘’Šetnja dobrote’’ na Keju okupila oko 1.500 šetača  1Foto Zoran Panić

Pod sloganom ‘’Da je svaki dan zdrav i bezbedan’’, kompanija ‘’Tigar Tyres’’  (Tajers) iz Pirota  četvrti put organizovala je danas ‘’Porodični dan zdravlja i bezbednosti’’ koji je osim zaposlenih u kompaniji okupio i veliki broj gradjana.

Pored niza programa u Sportskoj hali ‘’Kej’’ i isped nje, jedna od centralnih aktivnosti je ‘’Šetnja dobrote’’ na Šetalištu Kej koja je okupila oko 1500 šetača i imala humanitarni kafrakter.

-Lep je dan, lep je dogadjaj posvećen porodici, malo smo prošetali, puno je dece.Ovo je promocija zdravog života i vežbanja i druženja – kaže Velimir Drobnjak koji je sa suprugom I sinom šetao prelepim Kejom.

– Kao radnik Kompanije došao sam da podržim ovu akciju. Ima i dosta zabave za decu. Mislim da je akcenat na bezbednosti i da nešto naučim-kaže Miloš Spasić.

– Sa suprugom i dvoje dece smo prošetali lepim Kejom. Ovakve akcije bi možda trebalo da se organizuju  dva puta godišnje- kaže radnik Tigar Tajersa Aleksandar Petrović.

Ove godine je ova manifestacija organizovana prvi put van kruga fabrike.

Razni programi  organizovani su u Sportskoj hali Kej, na okolnim terenima i na samom šetalištu Kej kraj Nišave.

Direktor Kompanije ‘’Tigar Tajers’’ Igor Zemit je sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem, otvorio ovu manifestaicju i tom prilikom rekao da je ona deo tradicije ‘’Tigar Tajersa’’.

– Okupili smo se da promovišemo zdravlje, zdrav način života, bezbednost. Ovoga puta smo izašli iz kruga fabrike na ulice grada i da zajedno sa gradjanima Pirota uputimo poruku o bezbednosti I zdravlju-rekao je Zemit.

Vasić je dodao da treba  negovati zdrave načine života.

-To treba da radimio stalno.Imamo Staru planinu, izletišta, Kej… Šertajte I uživajte sa porodicom- rekao je Vasić.

Direktor Igor Zemit u izjavi medijima je rekao da Kompanija proizvodi pneumatike i da su one osnovna stvar za bezbednost automobila.

– Bezbednost je bitna za nas, za više od 3.000 radnika koji proizvodi pneumatike i koji su posvećeni  da ona bude bezbedna za naše kupce. Brinemo o ljudima koji proizvode ovaj naš proizvod I brinemo o životnoj sredini o zdravlju.To su vrednosti koje su bitne za nas i celu zajendicu i to je bila osnovna stvar da izadjemo danas iz kruga fabrike i razgovaramo sa gradjanima. kaže Zemit.

Direktorka servisnih grupa u ‘’Tigar tajersu’’ Milena Tošić je izuzetno zadovoljna velikom posetom ovoj manifestaciji.

– Ovo je prilika da se zahvalim i našim parttnerima,. To su sve osnovne škole čiji su učenici radili lepe projekte iz ekologije, Ekipe Doma zdravlja Pirot su organizovale preglede za gradjane, tu je i UNIQA Osiguranje. Imali smo i vežbu kako se treba ponašati u vanrednim situacijama I kako ukazati prvu pomoć. NAVAK je takodje prisutan i Agencija za bezbednost saobraćaja. Posebno se zahvaljujem Gradu Pirotu, javnim preduzećima, Sportskom centru , sportskim klubovima, Hali Kej-rekla je Tošićeva.

Direkor Službe bezbednosti i ekologije Pjotr Sokol je rekao da u Kompaniji mnogo vode računa o bezbednosti radnika na mnogo načina, dok je direktor Sektora za ljudske resurse Zoran Kostić,pored ostalog,  rekao da je ove godine dodatno osiguranje prihvatilo 2800 radnika i 800 članova njihovih porodica.

Moderatori događaja su sportski komentatori Miljan Milićević i Ivan Tešanović, a jedan od gostiju je, zahvaljujući dugogodišnjem partneru – UNIQA osiguranju i dr Filgud.

‘’Šetnja dobrote’’ na Keju

-‘’Šetnja dobrote’’  ima za cilj da podstakne humanost i solidarnost kod zaposlenih u kompaniji i kod žitelja Pirota. ‘’Tigar Tyres’’, koji godinama unazad realizuje projekat podrške lokalnoj zajednici ‘’Growing together’’ će za svaki pređeni kilometar u ‘’Šetnji dobrote’’ donirati sredstva u humanitarne svrhe. Za Šetnju se prijavilo 1.500 dobrovoljaca koji će sa svojim porodicama šetati Kejom – za svoj Grad. Na ovaj način, promovišući zdrave stilove života dodatno ćemo donirati milion dinara za rekonstrukciju jednog dečijeg igrališta- rekla je Tošićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari