Oružani sukob migranata u Subotici: Broj privedenih još nepoznat 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Subotička policija za sada nije objavila informacije o broju privedenih osoba u oružanom sukobu koji se dogodio u šumi na Tresetištu u Subotici.

„Pripadnici MUP-a i dalje intenzivno rade na pronalasku svih osoba koje su učestvovale u pucnjavi i u toku je uzimanje izjava od svih svedoka događaja“, rečeno je danas agenciji Beta u subotičkoj policiji.

Kako su naveli, oružani sukob se dogodio juče u šumi na Tresetištu, a ne na Makovoj sedmici kako su prethodno mediji objavili.

Pripadnici policije se od sinoć nalaze na više lokacija, od Makove sedmice do Palića, objavio je juče na društvenim mrežama načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov.

„Nastaviće se sa učestalim akcijama dislokacija, premeštaja iregularnih migranata u prihvatne centre“, poručio je Šoralov.

Prema informacijama iz subotičke bolnice, troje povređenih u jučerašnjem obračunu dve krijumčarske grupe migranata su u stabilnom stanju i još se nalaze na bolničkom lečenju.

Nakon pucnjave koja se dogodila u ranim popodnevnim časovima, u ovu ustanovu su prvo dovežena dva pacijenta, a potom još jedan sa prostrelnim ranama u predelu grudnog koša, abdomena i lumbalnog dela.

Načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov, izjavio je za agenciju Beta da je subotička policija privela dve „bezbedonosno interesantne“ osobe nakon oružanog sukoba, dok su u policiji rekli da je privedeno nekoliko ljudi, ali niko nije uhapšen.

Policija je juče na više lokacija na području Subotice pronašla 113 iregularnih migranata koji su prevezeni u druge prihvatne centre u Srbiji.

„Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i migranata“, naveli su iz policije u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari