I Grujica Spasović, prvi urednik Danasa koji je preminuo pre tri godine, dobio poziv za glasanje 1Foto: Stanislav Milojković

Nakon pokojne novinarke Gordane Suše, poziv za glasanje stigao je i prvom glavnom uredniku Danasa Grujici Spasoviću koji je preminuo pre malo više od tri godine.

Da je Spasoviću stigao poziv, Danasu je potvrdila njegova supruga Mirjana. Kako je istakla, juče je pronašla poziv u poštanskom sandučetu i zaprepašećno konstatovala da je poziv stigao i njenom pokojnom suprugu.

– Za prethodne izbore mu nije stigao poziv i sećam se da sam razmišljala kako su ažurni u brisanju iz biračkog spiska. Nije mi palo napamet da proveravam da li je i dalje upisan, kazala je Spasović.

Ona je naglasila da će ovoga puta na biračkom mestu proveriti da li je upisan u spisak.

– Zahtevaću da se poništi listić il neki drugi način onemogući da neko glasa na Grujino ime, ako je i dalje upisan u spisak, kazala je Spasović.

Slično iskustvo kao supruga Grujice Spasovića imale su ćerke novinarke Gordane Suše.

„Ne znam šta drugo da kažem, osim da smo ostale šokirane činjenicom da je naša majka, koja je preminula pre dve godine, dobila poziv za glasanje“, rekla je FoNetu Gordanina starija ćerka, pozorišna rediteljka Anja Suša.

Grujica Spasović bio je jedan od osnivača dnevnog lista Danas, i njegov prvi glavni urednik. Uređivao je Danas od 9. juna 1997. godine do 2006. godine kada je izabran za ambasadora Srbije u Bosni i Hercegovini. Preminuo je 26. oktobra 2020. godine u 70-oj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari