Posle Ane Ivanović, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, Srbija je ostala bez još jednog predstavnika u ranoj fazi Australijan opena, jer je Jelena Janković ubedljivo poražena od Alone Bondarenko sa 0:2 (2:6, 3:6). „Poslednji Mohikanac“ Novak Đoković, već rano jutros je igrao svoj duel trećeg kola protiv Uzbekistanca Denisa Istomina.

Jankovićeva je odigrala vrlo loš meč, sa kratkim periodima dobre igre, a napravila je čak 40 neiznuđenih grešaka, što je i ključni razlog poraza. Meč je trajao jedan čas i 28 minuta, a Bondarenkova je iskoristila već prvu meč loptu.

– Nažalost, nije bio moj dan. Loše sam udarala lopticu, ponekad veoma slabo, a na momente prejako. Napravila sam mnogo grešaka koje nisam smela. Najviše ih je bilo na početku meča, kada sam možda još imala šansu nešto više da uradim. Sve u svemu, mučila sam se na terenu. Nisam dobro servirala, a Bondarenko je bila zaista dobra. Nisam mogla da nađem ritam – rekla je Jankovićeva posle meča.

Srpska teniserka nije, međutim, bila previše razočarana zbog eliminacije. „Tek je početak godine, nije ovo toliko strašno. Znate, ovo mi je tek drugi turnir u sezoni. Moram da razmišljam pozitivno, znam na čemu bi trebalo da radim. Osećam da napredujem i verujem da mogu da igram na višem nivou. Cilj je da se vratim u sam vrh“, zaključila je „Džej-Džej“.

Ukrajinka će u četvrtoj rundi igrati sa Kineskinjom Đie Ženg koja je bila bolja od Marijan Bartoli.

Zimonjić i Nestor u osmini finala

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u osminu finala u konkurenciji dublova, pošto su u drugom kolu pobedili Španca Alberta Montanjesa i Argentinca Martina Arguelja sa 2:0 (6:3, 6:3). Beograđani su postavljeni za druge nosioce na turniru, a u osmini finala igraće protiv Nemca Filipa Marksa i Slovaka Igora Zelenaja. Srpski i kanadski teniser već sada su zabeležili bolji rezultat u odnosu na prošlogodišnji turnir u Melburnu, kada su doživeli poraz u drugom kolu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari