I Negotin deo programa “U ritmu Evrope” 1Foto: Opština Negotin

Mladi iz Negotina nadmetaće se sa svojim vršnjacima iz Srbije na ovogodišnjem dečijem muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”. Audicija za učešće na ovom takmičenju i izbor predstavnika Negotina zakazana je za nedelju, 19. mart.

Najveće dečije muzičko takmičenja u Srbiji „Ritam Evrope“, namenjeno deci i mladima uzrasta od 14 do 21 godine talentovanih za pevanje i ples biće ove godine održano u Zrenjaninu, gradu pobedniku ovog prestižnog takmičenja prošle godine.

Opština Negotin jedan je od 24 gradova i opština ovog velikog takmičenja i pripreme za učešće započele su sastankom direktora osnovnih i srednjih škola i profesora muzičkog i fizičkog vaspitanja.

Prema rečima Tatjane Panić, članice Opštinskog veća za kulturu, informisanje i turizam i koordinatorke negotinske za program „Srbija u ritmu Evrope“ Opština Negotin je sa zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora programa „Srbija u ritmu Evrope“ da bude jedan od 24 gradova i opština, učesnika ovog velikog takmičenja.

-Za nedelju 19. mart u 12 časova u Domu kulture zakazana je audicija na kojoj će tim produkcije izabrati najtalentovanije učesnike koji će predstavljati našu opštinu na takmičenju u Zrenjaninu, gradu pobedniku ovog prestižnog takmičenja prošle godine. Na današnjem sastanku razgovarali smo o predstojećoj audiciji i informisanju naše najtalentovanije dece koja bi trebalo da uzmu učešće na predstojećoj audiciji, sve u cilju izbora najboljeg predstavnika naše opštine – izjavila je Tatjana Panić.

Pomenimo da će učesnici takmičenja biti uključeni u obimne pripreme u dve sesije tokom aprila i maja tokom kojih će ih pripremati stručnjaci pevanja i plesa, kako bi na najbolji mogući način izveli pesmu jednu od zemalja Evropske unije, Izraela i Australije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari