Ideje prosvetne vlasti o 1. septembru nesprovodive u praksi

Brojne nedoumice o tome kako će izgledati nastava

Ostavite komentar


  1. >Na zalost nisu sve skole u BG i ostalim gradovima u srbiji. Da li neko iz ministarstva zna da postoje u Srbiji mnoge skole do 4.razreda gde se nastava izvodi kombinovano sa dva razreda ili cak sa sva cetiri razreda a jednim uciteljom. Do duse to su skole sa manjim brojem djaka, ali je daleko teze istovremeno drzati nastavu u dva razreda ili cak u cetiri od 1-4 tog nego u jednom razredu. Hvala redakciji na prostoru.

  2. Nikako da shvate uzvišeni u Ministaratvu da postoje škole i izvan Beograda. Ne znaju ni da postoje učenici koji nemaju struju!Promolite nos izvan kruga dvojke ili pročitajte dopise koje dobijete, uzvišeni.

    1. Jedini model je onlajn nastava koja stiti zdravlje svih u skoli.Bilo je dosta vremena da se svi problemi rese.Radio sam sa mojim ucenicima ozbiljno onlajn nastavu i nije bilo nikakvih problema.Svi da rade ozbiljno i da ne kritokuju nego da pomognu ministru da se pripremimo sto kvalitetnije.I svi ce biti zadovoljni.Moramo se strpiti dok prodje ovo cudo koje pogadja ceo svet.Dakle pomognimo ministru i sve ce biti ok

  3. ‘Ministar’ prosvete je izabrao IDEALNU kombinaciju za sebe – prepustiću da nastavu organizuju direktori škola, … a ja i moji paraziti u ministarstvu ima da ocenjujemo i procenjujemo kako rade.
    Ti ministrovi paraziti primaju više nego duple pare nego nastavnici i učitelji, ali im odgovara da nastave da NIŠTA NE RADE – kao i cela državna uprava uostalom !!!

  4. Ko je iole razuman ocekivao da ce ovi sarlatani uraditi nesto razborito i smisleno!?

  5. Skolstvo je odavno smejurija tako da bilo koji model nista ne menja na gore. Od kad znam za sebe ministri nisu videli dalje od svoje kancelarije.

  6. Apsolutno umesno objašnjenje nadležnih za prosvetu ….. .da ministar Šarčević …ni sam ne razume ..koliko je besmislica izjavio .
    Dakle ..Ministarstvo .. prosvete ..nije spremili adekvatan tehnički model..odvijanja nastave od
    Prvog Septembra… ..
    Ne znanje na svakom koraku …pa Srbija ..ne može više da gleda i sluša gluposti …iz.. Vlade. SRBIJE.
    Ništa ne funkcioniše.
    Jedino nas još inercija ..davnih vremena održava da ne potonemo ….

  7. „u ovako krcatim srpskim školama“ ?! Teško da su sve škole u Srbiji krcate. U mojoj sredini je već godinama daleko od toga. Škole treba aktivnije da se uključe u organizaciju nastave spram svojih prostornih kapaciteta i broja učenika. Ima osnovnih škola, pogotovo seoskih, koje mogu da rade gotovo normalno. Previše se fantazira a malo radi. Niko ne zna realno stanje na terenu niti koga to zanima. Postoji i Srbija izvan Beograda i drugih velikih gradskih sredina.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.