Igor Mirović: 42 oštećene škole tokom nevremena dobiće pomoć od 219 miliona dinara za obnovu 1Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 42 osnovne i srednje škole za realizaciju 46 projekata u školama u Vojvodini koje su oštećene u nevremenu sredinom jula. Ugovori su vredni ukupno 219 miliona dinara.

„Probleme smo imali i još uvek imamo u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Rumi, Šidu, Beočinu, Sremskoj Mitrovici, i u tim mestima su najizraženiji, ali ih ima i u drugim opštinama koje su nešto manje pogođene u odnosu na procenu celokupne štete. Očekujem da će zahvaljujući novcu opredeljenom na ovom konkursu, ali i novcu koji je Pokrajinska vlada u roku od nekoliko dana izdvojila za sanaciju, pre svega predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, školska godina početi u rekonstruisanim i obnovljenim objektima“, izjavio je Mirović i istakao da će jedan deo radova trajati i tokom septembra.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada je do sada izdvojila više od 900 miliona dinara za sanaciju štete od nevremena na javnim objektima – 700 miliona dinara kada je reč o direktnim sredstvima koja su već stavljena na raspolaganje gradovima i opštinama.

„Jedan deo tih sredstava je takođe namenjen za rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola. U Novom Sadu otvorena je procedura i izdvojili smo deo novca za sanaciju krova na osnovnim školama „Jožef Atila“, „Petefi Šandor“ i „Desanka Maksimović“. Cilj je da do septembra zajedničkim snagama otklonimo svu štetu na objektima“, dodao je Mirović.

Novce za hitne popravke obezbedila je Pokrajinska vlada preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari