Agencija za privatizaciju imenovala je diplomiranog politikologa i rukovodioca Službe marketinga Veljka Krstića za privremenog zastupnika kapitala u pirotskoj Industriji odeće „Prvi maj“ u kojoj je početkom juna raskinut kupoprodajni ugovor.


Prvi zadatak zastupnika kapitala je da zakaže Skupštinu akcionara na kojoj će biti razrešeni dosadašnji članovi Upravnog i Nadzornog odbora i imenovan novi upravni odbor koji potom bira direktora.

– Zakonski rok da se zakaže Skupština je 15 dana i u tom roku ću zakazati skupštinu – rekao nam je Veljko Krstić.

Predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Pirota Rodoljub Ćirić kaže da je Agencija mnogo zakasnila sa imenovanjem zastupnika kapitala, s obzirom da je predlog lokalne samouprave da to bude Veljko Krstić poslat još 23. juna.

– Već je trebalo da se izaberu svi organi upravljanja i imenuje direktor i ugovaraju novi poslovi. Dobro je ipak što je zastupnik konačno imenovan. Očekujem da se što pre održi Skupština, imenuje novi upravni odbor i izabere novi direktor. Da li će to zastupnik kapitala i direktor biti jedna osoba, videćemo. Smatram da bez obzira o kome je reč, jedno lice ne može da obavlja i funkciju zastupnika i direktora i da te funkcije treba odvojiti. Zastupnik kapitala je isturena ruka države koja je posle raskida ugovora vlasnik fabrike. Zastupnik kapitala upravljanje fabrike poverava direktoru. Zastupnik je veza između Agencije i fabrike. Posao zastupnika biće da se uradi program restrukturiranja i da se što pre pronađe strateški partner. Direktor treba da se bavi organizacijom proizvodnje i uposlenošću kapaciteta – kaže Ćirić.

Agencija za privatizaciju 11. juna je raskinula ugovor o prodaji Industrije odeće „Prvi maj“ koju je 2007. godine kupio beogradski biznismen Đorđije Nicović. Privatizacioni ugovor je raskinut jer kupac nije ispunio investicione obaveze za drugu godinu u iznosu od milion evra. Nicović, koji je preko svojih firmi „Irva investicije“ i „Jabuka“ kupio “ Prvi maj“ za 1,75 miliona evra, a bio je u obavezi da u to preduzeće investira četiri miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari