Imenovana Gradska izborna komisija u Vranju 1Foto: Dušan Pešić

Za predsednika Gradske izborne komisije (GIK) u Vranju, na današnjoj sednici Skupštine grada zakazanoj po hitnom postupku, imenovan je diplomirani pravnik Novica Stanisavljević, a za zamenika diplomirana pravnica Jelena Jović.

Na predlog predsedništva Skupštine grada Dejana Tričkovića, za sekretara i zamenika sekretara imenovane su diplomirane pravnice Ljiljana Stojanović i Jelena Pejković.

Današnja, 21. sednica Skupštine grada, sazvana je po hitnom postupku, na predlog Odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS), na kojoj je jednoglasno usvojena Odluka o razrešenju i imenovanju predsednika, članova, zamenika predsednika i zamenika članova i sekretara i zamenika sekretara Gradske izborne komisije u stalnom sastavu.

Po rečima Gorana Nikolića, šefa Odborničke grupe SNS, pravni osnov za donošenje pomenute odluke sadržan je u Članu 18. stav 2. Zakona o lokalnim izborima.

Kako je Zakon stupio na snagu 8. februara, a objavljen u Službenom glasniku narednog dana, propisano je da Skupština obrazuje GIK u roku od sedam dana, što je i razlog za hitno sazivanje sednice lokalnog parlamenta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari