Incident u Advokatskoj komori Beograda 1Foto: Advokatska komora Beograd

U prostorijama Advokatske komore Beograda danas tokom polaganja svečane zakletve novoprimljenih advokata u redove Advokatske komore Beograda dogodio incident u kome je Aleksandra Kosanić, ćerka uglednog beogradskog advokata Ivana Kosanića zadobila ozbiljne telesne povrede.

Kako se dodaje u saopštenju AKB, od samog početka ovog svečanog dana u Advokatskoj komori Beograda grupa okupljena oko Jugoslava Tintora, samozvanog predsednika, je na sve moguće načine pritiscima i fizičkim pretnjama pokušavala da onemogući upis naših novih kolega u imenik AKB.

„Shvativši da ne mogu da ostvare svoj cilj, zbog koga su i nasilno upali u prostorije Advokatske komore Beograda i spreče uobičajen tok rada Advokatske komore Beograda, Aleksandar Cvejić član samoproklamovanog UO Jugoslava Tintora, fizički je nasrnuo na mladu koleginicu Aleksandru Kosanić kojom prilikom joj je naneo telesne povrede“, navodi se u saopštenju uz koje su medijima dostavljeni i izveštaj lekara i službena beleška policije.

AKB najoštrije osuđuje akte nasilja koji se kontinuirano dešavaju u prostorijama AKB u prethodnom periodu, a koji su kulminirali 26. maja upadom grupe koja sebe „samozvano i samovlasno u javnosti predstavlja kao upravni organ Advokatske komore Beograda“.

„Današnji incident ugrozio je posebno svečani dan u karijeri mladih advokata, kojima je pre svega, usled stavljanja rešetki od strane grupe Jugoslava Tintora na vrata svečane sale bilo onemogućeno da svoju svečanu obavezu obave dostojanstveno, a naročito uzimajući u obzir što je ugrožen psihofizički integritet naše mlade koleginice Kosanić“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari