Incident u Ečki sa novinarkom VOICE-a 1Foto: Ivana Gordić Perc

U Ečki, kod Zrenjanina, na lokaciji gde su smešteni preseljeni vijetnamski radnici došlo je do incidenta jer je jedan od kineskih zaposlenika blokirao izlaz novinarki Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra, saznaje Danas.

Kako je našim novinama potvrđeno u Zrenjaninskom socijalnom forumu, novinarka Ivana Gordić Perc trenutno je blokirana u Ečki i aktivisti ovog udruženja krenuli su u akciju njenog spašavanja.

Prema rečima sociološkinje i aktivistkinje Tare Rukeci, iz ZSF,  ovo uduženje zajedno sa predstavnicima Slodarne kuhinje danas je dostavilo pomoć preostaloj grupi od 90 vijetnamskih radnika, koji su još uvek ostali u starim i neuslovnim barakama.

Ivana Gordić Perc nalazi se danas na terenu i izveštava o tome šta se dešava sa preostalom grupom radnika, koja nije preseljena ali i onima koji su prebačeni na druge lokacije.

Negde oko 13 časova Gordićeva je za Danas potvrdila da je videla vijetnamske radnike da šetaju u parku Kaštela u Ečki, ali da ne mogu da se uzmu njihove izjave, jer obezbeđenje ne dozvoljava nikome prilaz.

Ovo nije prvi incident sa kineskim obezbeđenjem i novinarkama, početkom nedelje isti ljudi udarali su novinarke, nekoliko njih,među kojima je bila i Gordićeva, po rukama da ne bi snimale vijetmanske radnike.

Iste osobe blokorale su izlaz ekipi televizije N1, pre nekoliko dana, o čemu su obaveštena novinarska udruženja i javnost u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari