Informatička odeljenja ostala prazna

Objavljen raspored učenika po obrazovnim profilima i srednjim školama

Ostavite komentar


  1. A šta je tu čudno….vraćamo se unazad, sad smo u 19 veku…danas sam bila u jednoj pošti…službenice se "plaše" računara,…,eh taj računar kad se uzjoguni "oće da ujede"…šta će srbadiji ta tehnika….za nas su opančići na kljunčiće…

  2. Мирослав Б Младеновић Мирац Власотинце, математичар у пензији kaže:

    Miroslav Mladenovic
    iroslav Mladenovic Није све у компјутерима-има нешто и ИЗМЕЂУ у дечјим главама у школи!

  3. Ucenici koji su rasporedjeni u Gimnaziju " Sveti Sava" ,VIII i Zemunsku sada su osteceni ,jer iako su polozili ovaj vrlo tezak prijemni ispit iz matematike za posebno nadarene ucenike,ne mnogo laksi od prijemnog u Matematickoj,sada ce biti rasporedjeni koje kude ! Moje dete je polagalo prijemni i u Matematickoj i u I gimnaziji,oba je polozilo,ali kaze da mu je u Matematickoj cak bilo lakse. Sada ce morati da upise nesto drugo sto nismo planirali,jer nema dovoljno ucenika ni za dva informaticka odeljenja . Ministarstvo bi trebalo da ima korektan odnos prema ovih nekoliko ucenika i da ih sve upise u odeljenje u I gimnaziji.Ispit je bio tezak,zato ostali ucenici nisu mogli da ga poloze,a interesovanja je bilo dovoljno da se popune sva odeljenja…medjutim,nije bilo dovoljno znanja da bi se polozio ispit za posebno nadarene ucenike…Ako je vec tako,ispostujte bar pokazano znanje ovih ucenika koji su polozili prijemni ,a zele da ostanu na ovom smeru…Nije fer prema tim nadarenim ucenicima da sada ne znaju gde ce se upisati !

  4. Bruka i sramota. Srpska mladjarija toliko poznata po svojim informatickim skilovima… (surfuju inernet, tvituju ko niko, ganjaju pokemonove, o selfijima sto prave da ni ne pricamo). Kad tamo cvrc milojko. A Vucic stalno zovka razne Zukerberge da investiraju u srpski IT. …

  5. Dovoljno je pomenuti Banke. Danas odem u Banku koja je promenila naknade za pravna lica i kazu ovako: održavanje računa bez e-bankinga je 350 dinara mesečno a sa e-bankingom 500 dinara mesečno. Koja je logika: ukidam e-banking u 2017 godini koji koristim od 2007 godine. To je Srbija i njen napredak kao i svet IT. Ne daj samo Bože da je Srbija izmislila internet!

  6. "Teško nogama pod ludom glavom".
    Nisu deca neobrazovana ni kriva za ovu sramotu. Naprotiv, ovaj ispit nisu položili oni koji su osmislili sistem koji u praksi ne funkcioniše. Neko prima platu u ovoj zemlji da unapredi sistem obrazovanja a kada se podvuče crta, rezultat njegovog rada je da se ukidaju odeljenja koja nisu uspela ni da budu stvorena. Pa ćemo iduće godine da probamo ponovo. A ko je kriv za to ? Deca koja nisu dovoljno pametna ?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.