Inicijativa Nezavisni Beograd prajd o "Beogradskim danima porodice": Šapić koristi najavu događaja da promoviše razdor 1foto FoNet/Ana Paunković

Inicijativa Nezavisni Beograd prajd pozvao je danas na bojkot manifestacije „Beogradski dani porodice“ zbog uvredljivog i omalovažavajućeg načina na koji se ovaj događaj predstavlja javnosti kao „prava parada ponosa“, saopštila je ta organizacija.

Takvo predstavljanje vređa LGBT populaciju i oduzima im pravo da budu prepoznati kao ravnopravni članovi porodica, saopštila je Inicijativa koju čine Gej lezbejski info centar, Merlinka festival, Optimist magazin, GayEcho portal i drugi pojedinci.

„Gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem kreirale su događaj kojim promovišu ‘porodične i tradicionalne vrednosti’ i najavu događaja koriste da se na neprihvatljiv i neprimeren način obračunavaju sa pripadnicima LGBT populacije, i umesto da promovišu zajedništvo i toleranciju, oni kreiraju razdor, podele i netoleranciju“, saopšteno je.

Nezavisni Beograd prajd ocenio je da je tužno gledati kako gradske vlasti koriste svoje ogromne kapacitete da čine zlo jednoj manjinskoj grupi.

„Pokušaj da se ‘Beogradski dani porodice’ predstave kao suprotnost Paradi ponosa ne samo da vređa LGBT populaciju, već i omalovažava njihov doprinos društvu i njihovu ulogu kao članova porodica. LGBT osobe su nečiji sinovi, kćerke, braća, sestre, ujaci, tetke, čak i roditelji i smatramo da Šapićevi dani porodice šalju poruku da mi i naše porodice nismo dobrodošli“, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari