Inicijativa za Požegu: Funkcioner SNS iz Požege uhapšen zbog sumnje na silovanje 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Inicijativa za Požegu nezvanično saznaje da je sinoć uhapšen direktor Sportsko-kulturnog centra Požega M. M. On je već krivično-pravno procesuiran za nasilje u porodici, a sad je protiv njega podneta krivična prijava zbog silovanja, navodi Inicijativa za Požegu na svom Fejsbuk profilu.

„Kao osumnjičenom za krivično delo iz stava 194. Krivičnog zakonika izrečena mu je mera zabrane kontaktiranja, koju je M. M. prekršio. U trenutku hapšenja, M.M je bio pozitivan na kokain i alkohol (1,17 promila), što je potvrđeno laboratorijskim uzorkovanjem krvi, nakon hapšenja“, piše u objavi Inicijative za Požegu.

Kako saznajemo od Inicijative, funkcioner  je priveden u Okružni zatvor u Užicu.

Ipak, prema informacijama do kojih je došla Nova.rs,  M.M. je sada pušten na slobodu.

„On je pušten na slobodu“, rekao je dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Užicu Veljko Lazić.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni je nakon prijave odveden u policiju, a nakon što ga je supruga prijavila za silovanje i nasilje.

„Raspoložem podacima da oni žive u istoj kući. U toku je prikupljanje svih dokaza i činjenica. Svoj sud će dati veštaci, a žena treba da se pošalje na medicinski pregled. Kada sve informacije budemo prikupili na tome ćemo bazirati odluku da li će i kako biti procesuiran“, rekao je za Nova.rs Lazić.

Kako su kazali Danasu iz Inicijative, juče u 14.55 časova izrečena mu je hitna mera, koju po novom zakonu za sprečavanje nasilja u porodici policija ima mogućnost da odredi.

Oni objašnjavaju da se ta mera može odnositi na zabranu kontaktiranja, napuštanja stana, i da ona po prijavi traje 48 sati.

“S obzirom da mu je mera izrečena 23., na snazi je trebala biti do 25. avgusta. Kako nezvanično saznajemo, zbog toga što je ta mera prekršena, M. M. je uhapšen”, objasnili su iz Inicijative za Požegu.

Inicijativa za Požegu: Funkcioner SNS iz Požege uhapšen zbog sumnje na silovanje 2
Foto: Inicijativa za Požegu

Povodom pomenutog slučaja Danas je kontaktirao MUP u Požegi, ali kako tvrde, pružanje informacija o navedenom slučaju nije u njihovoj nadležnosti.

„Ne dajemo mi takve informacije, nama to nije dozvoljeno. Načelnik policije je na godišnjem odmoru, a ne možemo da vas povežemo sa bilo kim drugim“, kazali su iz MUP-a.

Takođe, od Osnovnog javnog tužilaštva u Požegi zahtevali smo informacije od javnog značaja o krivičnim prijavama koje su podnesene protiv M. M., a njihov odgovor za sada čekamo.

Prema rečima Inicijative za Požegu, zbog svega navedenog pomenuta inicijativa traži njegovo razrešenje sa javne funkcije.

„Obaveza Inicijative za Požegu jeste da se stara o javnom interesu. Iz razloga što je M. M. javni funkcioner, smatramo apsolutno nedoličnim da se jedna takva ličnost nalazi na mestu direktora javne ustanove i zahtevamo hitno razrešenje s ajavne funkcije. Osoba koja bi trebalo da bude primer mladima (podsećamo da je na čelu ustanove u sklopu koje je nekada radila i Kancelarija za mlade), M. M. ne može i ne sme da bude neko ko dovodi sebe u stanje smanjene uračunljivosti opojnim supstancama, koja u alkoholisanom i drogiranom stanju upravlja motornim vozilom i koja je povrtanik u porodičnom nasilju“, kažu u saopštenju.

Apeluju i na institucije, pre svega policiju i pravosudne organe, da svoj posao obavljaju profesionalno i časno, jer u ovom slučaju kako kažu postoji ozbiljan politički uticaj iz vrha vlasti. Naime, M. M. je funkcioner Srpske napredne stranke.

„Apelujemo na institucije da ne potpadaju pod uticaj političkih komesara, već da zaštite javni interes. Upućeni smo da postoji ozbiljan uticaj polititičkog faktora iz vrha (lokalne) naprednjačke vlasti, zbog čega policija nije svoj posao uradila valjano. Zbog toga, osim apela, takođe i upozoravamo da ćemo biti tu da pratimo celokupan proces i ne dozvolimo da se bilo koja bitna činjenica skrajne i gurne pod tepih, samo zato što je neko član Srpske napredne stranke“, zaključuju u Inicijativi za Požegu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari