Inovativni lekovi za maligne bolesti, kardiovaskularne, dijabetes i bolesti vena 1foto EPA-EFE/Andre Coelho

Samo u ovoj godini 380.000 građana naše zemlje koristi lekove kompanije Servier, a najviše terapiju za kardiovaskularne bolesti.

„Srbiju smo prepoznali kao važnu zemlju za naš rad i razvoj, a to potvrđuje i činjenica da smo poslednjih godina najbrže rastuća inovativna kompanija na ovom tržištu, sa prosečnim rastom od 17 odsto godišnje. Poslednjih pet godina pacijentima u Srbiji dostupni su i naši inovativni onkološki proizvodi“, izjavio je Vadim Maksimenko (Vadim Maximenko), generalni menadžer Servier Srbija.

Dostupnost inovativne terapije, ne samo u oblasti onkologije već i u drugim terapijskim indikacijama kao što su kardiologija, dijabetes i bolesti vena, jedan je od prioriteta ove kompanije.

Na globalnom nivou, istraživanje i razvoj većinski je usmereno na maligna oboljenja koja se teško leče i za koje još ne postoje odgovarajuće terapijske opcije, kao što su gastrointestinalni, hematološki, tumori pankreasa i pedijatrijski tumori.

„Posvećenost i briga o pacijentu je naš krajnji cilj koji ćemo ostvariti saradnjom sa svim važnim činiocima zdravstvenog sistema Srbije“, ističe Maksimenko.

Od 2007. godine do danas Servier je u Srbiji narastao sa tri na više od 60 zaposlenih dok se broj dostupnih lekova povećao sa četiri na 17 proizvoda iz oblasti kardiologije, dijabetesa, bolesti vena i onkologije. Ova kompanija obeležava 15 godina rada u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari