Insajder: Zabrana gradnje malih hidroelektrana u zaštićenim područjima

Ostavite komentar


  1. Eto, ovo, upravo ovo pitanje kristalno cisto odslikava potpunu propast drzave i drustva i kulture u Srbiji.

    Rec je o stvarnom i nepovratnom unistenju koje moze da se u potpunosti spreci.
    A sta se radi? Ko ustaje da brani Srbiju, od nasih javnih licnosti recimo? Gospodja Snezana Jandric, gospodin Ljubivoje Rsumovic i nas Darko Rundek. Da li ih ima jos dvoje, troje? Slobodno dopisite…

    A mi dobijamo ovu uvredu i podsmeh od vlasti prvenstveno, a zatim i od laznih zelenjaka koji su kao protiv vlasti kriminala i uz mestane a predlazu potpuno iste nazovi planove protocni umesto cevni zastita i druge obmane.

    Zabranite nasilje nad 12% vase baste koja je pod zastitom i dozvolite nasilje nad preostalih 88%. Koristite meki umesto ostrog noza kada rezete svoje bagrenje pa nam javite kako je to proslo i jel vam poseceno bagrenje procvetalo.

    Ovo je nasilje ne samo nad NASOM prirodom, nego cinicno izazivajuce cerekanje, ne mozete nam nista. Eto tako ja ovo citam i zaklapam konacno ovu knjigu. Sa gadjenjem.

  2. se dobro zezaju dok mi moramo da zarađujemo njihove plate. Ako se lokalno stanovništvo i struka slažu da su derivacione MHE pogubne po biljni i životinjski svet i okolno stanovništvo, onda moraju biti srušene, nebitno je jesu li izgrađene u zaštićenom ili nezaštićenom područuju. Nema potrebe da inspektori, koji ne podležu proveri imovine, obilaze gradilišta i odlučuju hoće li neka od drivacionih MHE biti srušena ili ne. Nema potrebe ni da policija štiti investitora od lokalnog stanovništva, koje se ne slaže sa izgradnjom derivacione MHE, jer državni službenici moraju da shvate da nisu tu da bi terorisali lokalno stanovništvo, nego da poštuju zakone, a naši zakoni su jasni. Ništa bez odobrenja lokalne zajednice ne može da se radi i gradi, bez obzira da li odbornici nešto izglasaju ili ne, prvo je potrebna dozvola lokalne zajednice, pa tek nakon toga svi ostali mogu da odlučuju o izgradnji derivacionih MHE i o tome hoće li izgrađene biti porušene ili ne.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.