Inspektor SBPOK- a osuđen zbog dostavljanja informacija Belivukovoj grupi 1foto: ALEKSANDAR ROKNIĆ

Božidar Stolić, inspektor SBPOK-a osuđen je danas u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na dve godine zatvora zbog zlopotrebe službenog položaja. Filip Golubović, osuđen je na godinu dana i dva meseca zbog toga što je podstrekivao Stolića da mu odaje poverljive policijske informacije.

Božidar Stolić bio je okrivljen da je od februara 2020. do juna 2021. godine grupi Veljka Belivuka odavao poverljive informacije iz policijskih istraga. Za ovo, kako se navodi u optužnici, on je dobijao naknade u iznosu od 500 evra po informaciji.

U komunikaciji između Stolića i Belivukove grupe posredovao je Golubović, koji je tokom istrage priznao krivicu. Ipak, na samom suđenju je promenio iskaz, rekavši da je priznao pod policijskom prisilom.

Pored Golubovićevog priznanja, adut tužilaštva u ovom postupku bilo je i veštačenje komunikacije preko aplikacije Skaj između osobe za koju tužilaštvo tvrdi da je Golubović i nepoznatog člana grupe Veljka Belivuka. Iz spomenute komunikacije se da zaključiti da grupi informacije dostavlja inspektor SBPOK-a, ali se nigde ne imenuje Stolić.

Sam Stolić je na suđenju negirao izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da mu je sve namešteno jer je ušao u sukob sa načelnikom SBPOK-a Ninoslavom Cmolićem. On nije negirao komunikaciju sa Golubovićem ali je insistirao da je prenošenje informacija išlo u suprotnom smeru, odnosno da mu je Golubović bio operativna veza koja je pružala saznanja o kriminalnim aktivnostima Belivukove grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari